Helmikuun 2017 lehdessä mm.

Kirkkaassa Pallasjärvessä ui villi taimen

Syvääjään tehoa lisävarusteilla

Suomenmestarit: Kovaa työtä ja maalaisjärkeä

Kalamimmit: Voitettiin ukot kerrankin!

El Hierron vedet kuhisevat eksoottisia kaloja

Mätirasiapoikasia syntyy vauhdilla vesiin

Lassin ja Markun kimppavene

Suurahvenia Porttipahdasta

Pohjaseuranta vanhaan takilaan

Kim ja Tino tekevät itse kilpavaappunsa

Mikko Junttila sitoo ottiperhoja

Lohijoella myös pelti tepsii

Hauki syö isoakin kumikalaa jne...


Kirkkaassa Pallasjärvessä ui
VILLI TAIMEN

Uistimien väreistä Heikki ja Mika suosivat luomuvärejä, kuten aitoa muikkua. Minulla on tänä syksynä toiminut parhaiten violetti vaappu ja olen kuullut, että muilla on sama juttu. Myös Kosto-vaappu on pelannut, lähes aina. Jos ei ole kalaa tullut, niin ei ole tullut muillakaan uistimilla. Alatalon Jani sai eräällä reissulla kirkkaaseen peltiin kolme tärppiä ja minä Kostoon yhden. Kaksi kalaa saatiin ylös sillä kahden tunnin reissulla, Mika kertoo.Suomenmestarit kalassa
KOVAA TYÖTÄ JA MAALAISJÄRKEÄ

Kyllä herrat vetensä tunsivat, kun saavuimme pelipaikalle, niin Jarkko sanoi, että 5 minuutin sisällä lähtee ulommainen ja niin lähti! Tämä toistui lähes jokaisessa hyvässä paikassa. Tästä lyhyestä hetkestä mestareiden kanssa kalassa huokui välittömyys, luottamus, rehellisyys ja eritoten todella korkea osaamistaso. Mieliin jäänein lausuma oli kuitenkin herrojen yhteislausuma: - ei ajatella uistelua monimutkaisesti vaan pyritään tekemään se yksinkertaisesti ja helposti. Tämä tekeminen ei saa olla rakettitiedettä, vaan juttuja tulee ajatella maalaisjärjellä!


El Hierron vedet
KUHISEVAT KALAA

El Hierrolla vedet ovat kalarikkaat. Monimuotoisen saaliin lisäksi kalastusreissuilla voi nähdä delfiinejä, valaita ja rauskuja. Olipa upeaa seurata parin, lähes kahden neliömetrin kokoisen uteliaan rauskun uintia. Ne kiersivät veneen pariin kertaan aivan pinnassa ja veneen perälautaa hipoen. Näimme myös merikilpikonnan pintakäynnillä happea ottamassa. Keijon mukaan alueen vedet ovat niin kalaisat, että paikallinen väki sanoo niitä kalan supermarketiksi.


Ennätykset paukkuut
NORJANMERELLÄ

Turska on tunnetusti pohjoisten merien ahnas syömäri. Se syö kaikkea mikä kiiltää ja liikkuu. Syvien vesien asukki löytyy sieltä pienten seitien alapuolelta. Tästä mekin saimme kokemusta. Pienempiä turskia oli käynyt jo koukuissa ja sitten tuommoinen 7,5-kiloinen antoi pumppauksesta esimakua, mitä tuleman piti. Nimittäin oma ennätysturskamme nappasi pieneen litkakoukkuun tai ehkä siinä ensin olleeseen seitiin.


Kalamimmit:
VOITETTIIN UKOT KERRANKIN!

Tehoja lisävarusteilla
SYVÄÄJÄÄN

LUE LISÄÄ
Vetouistelu-lehdestä

IRTONUMEROT
LEHTIPISTEISTÄ


Vetouistelu-lehti

PL 34, 15551 NASTOLA   

puh. 03-762 5775

Sähköpostiosoite: toimisto(a)vetouistelulehti.fi   

www.vetouistelulehti.fi