Kesäkuun 2016
lehdessä mm.

Onko jättikuhan vapauttamisesta hyötyä

Kesäkalaan yhdellä vavalla

Tuplavaaput samaan siimaan

Maalaa hohtoa hämärään

Jättilohi saalisti 20 metrissä

Välimittarajoitus tehnyt hyvää taimenkannalle

Rakenna jääkaapista kylmäsavustin

Huono haavi suomustaa kalan

Näläntöjärvellä matalapyyntiä

Rautkosken vikkelät taimenpojat

Syönnöslohta uistellaan läpi kauden

Tunnista järvilohi ja -taimen jne...


Kesäkalaan
YHDELLÄ VAVALLA

Moni ei täällä Lahden seudulla tätä painokuvaa käytä, ihme kyllä. Tällä olen parhaimmillaan saanut kaksi puolentoistakilon kuhaa yhtäaikaa. Kerran oli kahden kilon kuha toisessa ja toisessa 1,2-kiloinen taimen, Eero Mäki näyttää ja virittää 40-grammaisen painouistimen vaapun eteen. Lasken siihen parikymmentä metriä siimaa, niin tämä menee siellä noin neljässä metrissä.


Lisää tehoa
VAAPUT SIIMAAN TUPLANA

Kaksi uistinta samaan siimaan ei ole vaikea juttu, vaatii vähän vain puuhastelua ja kokeilunhalua. Kunhan ne saadaan veteen niin, että ne eivät sotkeennu keskenään, niin tuplauistinveto on valmis toteutettavaksi. Yleisin ja käytetyin tapa lienee, että laitetaan T - leikari (kolmoisleikari). Sidotaan se vähän alle vavan mittaiseen tapsiin. Taakse takavaappu, joka on pintamallia, porraslapullinen tai satulalapullinen tai pelti. Eteen veturivaappu. Veturivaapun tulee olla syvännemallia, oli se sitten iso tai pieni.Ahvenanmaan
LOHIJUHLAT

Meillä on ollut hyviä reissuja Ahvenanmaalle. Viitenä vuotena on saatu yli 13-kiloinen lohi. Tähän mennessä ennätyslohemme on painanut 15,8 kg. Me ollaan täysin harrastelijoita, eikä olla ollenkaan kilpailuhenkisiä eikä sillä lailla asuta vesillä ja uistella satoja tunteja. Näin kertoo jättilohen uistelleen venekunna kippari Juha Leppänen (oik.). Miehistössä Seppo Leppänen ja Pekka Laakso.


Onko jättikuhan VAPAUTTAMISESTA HYÖTYÄ

Tutkija Jukka Ruuhijärvi Luonnonvarakeskuksesta (Luke) kertoo, että isojen kuhien merkitys kannan lisääntymiselle perustuu siihen, että suurella kuhanaaraalla on enemmän mätimunia ja ne ovat suurempia kuin pienellä. Suuremmasta munasta kuoriutuu suurempi poikanen, jolla on enemmän vararavintoa ruskuaispussissa.


Rakenna jääkaapista
KYLMÄSAVUSTIN

Maalaa
HOHTOA HÄMÄRÄÄN

LUE LISÄÄ
Vetouistelu-lehdestä

IRTONUMEROT
LEHTIPISTEISTÄ


Vetouistelu-lehti

PL 34, 15551 NASTOLA   

puh. 03-762 5775

Sähköpostiosoite: toimisto(a)vetouistelulehti.fi   

www.vetouistelulehti.fi